Veel gestelde vragen

Veelgestelde vragen

Over ons

Voordeeladministratie.nl is de online boekhouder.  Tegen een vast bedrag per maand verzorgen we volledig digitaal je boekhouding, belastingaangiften en heb je 24/7 inzicht in je cijfers. Alles wat je van een boekhouder kan verwachten, wordt door ons gedaan. Geen ouderwetse manier van boekhouden meer, maar juist alles digitaal en online. Online boekhouden zonder zelf te boeken, dat is waar Voordeeladministratie.nl voor staat.

Voordeeladministratie.nl is een volwaardige boekhouder dat onderdeel is van Het Grootboek Administratie & Advies.

Je wilt de boekhouding en belastingzaken goed en goedkoop geregeld hebben? Geen omkijken hebben naar je boekhouding en belastingzaken en jezelf bezig houden met hetgeen waar je goed in bent, namelijk ondernemen. Dan is Voordeeladministratie.nl geschikt voor jou! Het enige wat jij moet doen is de facturen digitaal aanleveren, de rest doen wij.

Via Voordeeladministratie.nl heb je 24/7 inzicht in je administratie. Onze slimme software zet automatisch je facturen, bonnen en bankafschriften in je administratie en zorgt voor een enorme tijdsbesparing. Hierdoor kunnen wij zeer aantrekkelijke abonnementstarieven aanbieden.

Bij een traditioneel boekhouder wordt je boekhouding handmatig verwerkt, waardoor je uiteindelijk als ondernemer hiervoor moet betalen. Daarnaast vindt het bijwerken van je administratie vaak niet tijdig plaats. We vinden dat dit verleden tijd moet zijn. Handmatige fouten in de verwerking van de facturen komen bij Voordeeladministratie.nl (bijna) niet voor doordat wij gebruik maken van slimme software. 

Jouw persoonlijke portaal is voor jou toegankelijk via je smartphone en via de website. Na je aanmelding ontvang je van ons je inloggegevens, waarmee je direct aan de slag kan gaan.

Via jouw persoonlijke portaal heb je inzicht in de cijfers van jouw onderneming. Handige overzichten en rapportages, allemaal actueel en up-to-date. Je ziet direct de actuele omzet- en kostencijfers. Alle cijfers zijn aanklikbaar tot het originele document. Je kan dus per rekening inzoomen en bekijken uit welke mutaties de omzet en kostencijfers zijn opgemaakt. Je boekhouding is dus altijd voor je beschikbaar.

Wil je een inkoopfactuur of verkoopfactuur uploaden? Of wil je een bankafschrift opsturen? Dat kan allemaal via jouw online portaal binnen Voordeeladministratie.nl. Daarnaast heb je de mogelijkheid om de aangiften omzetbelasting en eventueel je salarisadministratie te volgen en in te zien.

Ben jij een ondernemer en wil je de administratie online geregeld hebben, dan is Voordeeladministratie.nl geschikt voor jou. Of het nou gaat om een eenmanszaak, ZZP, V.O.F. of een B.V., zolang je maar digitaal je facturen en bonnen kan aanleveren via de app, website of e-mail.

Ons team van ervaren en deskundige adviseurs verzorgt je boekhouding en belastingzaken. Jouw administratie houden we bij in Exact Online. Jij stuurt je facturen en bonnetjes via onze app, online portaal of e-mail door. Ons scansysteem herkent en boekt de facturen automatisch in, waarna een adviseur van ons nog een laatste check doet. Aan de hand hiervan worden je aangiften en jaarcijfers opgesteld.

Ja, je kan ons tijdens kantooruren altijd bereiken op nummer 085 076 15 50. Daarnaast kan je ons natuurlijk ook mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Je hoeft als ondernemer niet meer te veel te betalen voor je boekhouding. Ons slimme software bespaart onze administrateurs heel veel tijd. Facturen en bonnetjes die je opstuurt en upload, worden automatisch herkent en geboekt door ons systeem. Dit geldt ook voor de bankafschriften die je opstuurt. Onze boekhouders hoeven deze gegevens dus niet zelf niet handmatig te verwerken. Hierdoor voorkomen we menselijke fouten en kunnen we sneller je boekhouding controleren. Uiteindelijk vertaalt dit zich in onze tarieven, waardoor we zeer aantrekkelijke abonnementen aanbieden aan ondernemers.

Abonnement

We vragen je bij het aanmaken van je account om akkoord te gaan met onze voorwaarden. Na akkoord te hebben gegeven gaat je abonnement in en ontvang je binnen 1 werkdag een welkomstmail. Hierin wordt aangegeven welke stappen je dient te volgen, zodat wij je administratie kunnen inrichten. Tevens ontvang je via de mail je inloggegevens en kan je meteen aan de slag.

Jouw abonnement gaat in op de dag waarin je een account aanmaakt. Stel dat je op 15 februari je account aanmaakt, dan gaat je abonnement per 15 februari in. Je eerste abonnementsfactuur wordt dan naar rato aangemaakt. Dit betekent wel dat we per genoemde ingangsdatum je administratie verwerken.

Ja, dat kan op ieder moment. Zoals gezegd, kijken we naar het aantal mutaties. Aan de hand hiervan kan je voor een abonnementsvorm kiezen die bij je past. Start je bijvoorbeeld in juli met je abonnement bij Voordeeladministratie.nl, maar wil je ook de administratie van de voorgaande maanden bij ons neerleggen, dan gaat onze samenwerking met terugwerkende kracht in. Het enige wat je hiervoor moet doen, is de ingangsdatum op 1 januari te zetten.

De diensten die wij standaard leveren bij alle pakketten zijn als volgt: Het verwerken van de volledige administratie, verzorgen van de BTW aangiften per kwartaal, opmaken van de jaarcijfers, verzorgen van de jaarlijkse belastingaangiften (Inkomstenbelasting en Vennootschapsbelasting) en opmaken van de publicatiestukken.

Wil je liever de jaarlijkse aangifte Inkomstenbelasting of Vennootschapsbelasting zelf indienen, dan kan dat natuurlijk ook. Wij leveren jou de jaarcijfers aan, waarna je hiermee de aangifte kan verzorgen.

In beginsel zijn via Voordeeladministratie.nl alle diensten die je gewend bent van een  traditionele boekhouder inbegrepen, zolang deze digitaal via ons platform wordt aangeleverd. De abonnementen zijn op basis van dit principe samengesteld. Toch zijn er een aantal diensten die buiten je abonnement vallen. Denk aan een volledige jaarrekening, verzorgen van de salarisadministratie, inhoudelijke adviesgesprek, rechtsvorm wijziging,etc.. Je betaalt voor deze aanvullende diensten alleen wanneer je er gebruik van wilt maken.

We hebben voor elk van de abonnementsvormen afzonderlijk voorwaarden opgesteld. Hierin tref je precies wat je van ons kan verwachten. 

Op het moment dat je een abonnement wilt afnemen via Voordeeladministratie.nl, moet je geldige betaalgegevens opgeven. Hiermee geef je ons toestemming voor het incasseren van het maandbedrag per SEPA-incasso. Alvorens wij incasseren sturen wij je altijd een factuur.

Stel dat je een Basis Abonnement hebt gekozen. Je mag dan per jaar maximaal 200 facturen en bonnetjes uploaden. Echter weten we dat het soms erg lastig kan zijn om een goede inschatting te maken. Al met al kan het voorkomen dat je in een bepaald jaar veel meer bonnetjes hebt, omdat je een groei meemaakt. Ons systeem telt automatisch het aantal facturen en bonnetjes. Wanneer je dus meer dan 200 facturen hebt, wordt jouw abonnement omgezet. Dus in dit geval wordt jouw abonnement gewijzigd van Basis naar Extra. Hetzelfde geldt natuurlijk ook als andere situaties van toepassing zijn. Over een abonnementswijziging krijg je altijd eerst een bericht van ons. De wijziging gaat altijd met terugwerkende kracht in, en geldt voor het hele jaar.

We hanteren standaard een maximum overschrijdingspercentage van 5% voor elk van onze abonnementen. Dit betekent dat je bij bijvoorbeeld een Basis Abonnement 210 facturen mag hebben. Voor een Extra Abonnement betekent dit een aantal van 420 facturen. Voor de overige abonnementen kan je op dezelfde manier dit uitrekenen.

Voordeeladministratie.nl probeert het zo gemakkelijk mogelijk te maken voor de ondernemer. Daarom bieden we 4 pakketten aan, jij kiest welk pakket het best bij je past. Het verschil zit in het aantal facturen. Met facturen bedoelen we alle inkoop- en verkoopfacturen of bonnen bij elkaar opgeteld. De diensten die wij standaard leveren bij alle pakketten zijn; verwerken van mutaties, verzorgen van BTW aangiften per kwartaal, opmaken van de jaarcijfers en het verzorgen van de jaarlijkse belastingaangiften. Alles wat je dus van een boekhouder kunt verwachten!

Ja, dat kan. De wijziging kan je aan ons doorgeven door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Je nieuwe abonnement gaat dan per 1e van de volgende maand in.

Dat zou jammer zijn, maar moeilijk doen we zeker niet. Je kunt je abonnement opzeggen via het versturen van een e-mail, simpel en makkelijk. Opzeggen kan op ieder moment, zonder opzegtermijn. Zeg je midden in de maand op? Dan betaal je nog voor de volledige maand. Je krijgt geen geld terug voor de periode waarin je geen gebruik maakt van Voordeeladministratie.nl.

Boekhouding

Online boekhouden via Voordeeladministratie.nl houdt in dat je alle facturen online aanlevert. Dit doe je via je eigen persoonlijke portaal. De opgestuurde facturen worden door ons scansysteem ingelezen en ingeboekt in je boekhouding. Je hebt 24/7 toegang tot je administratie.

Met trots kunnen we aangeven dat we met Exact Online, de beste boekhoudsoftware van Nederland, werken. Je levert de administratie digitaal aan en wij verwerken dit vrijwel direct in je administratie. Je scant of maakt een foto van de factuur en stuurt het via de app, website of mail naar ons en wij zorgen voor de rest. De fiscale aangiften worden je aangeboden voor akkoord. Pas na jouw akkoord worden deze ingediend. Via je persoonlijke account heb je 24/7 inzicht in je administratie, CRM en aangiften.

Nee, de abonnementsvormen en diensten zijn gebaseerd op digitale aanlevering vanuit de kant van de ondernemer. De complete administratie wordt digitaal bijgehouden. Om dit te kunnen doen dien je de facturen en bonnen digitaal aan te leveren.

De kasboekhouding die je in excel bijhoudt, dient conform de door Voordeeladministratie.nl aangegeven sjabloon bijgehouden te worden. Je in- en uitgaven worden dan automatisch boekhoudkundig verwerkt. Je ontvangt een voorbeeld sjabloon nadat wij een samenwerking aangaan. Daarnaast kan je jouw kassa systeem gemakkelijk koppelen aan ons boekhoudsoftware. Hierdoor gaat het bijhouden van je online kasboek automatisch.

De aanschaf en afschrijving van auto’s, machines, inventaris en overige activa wordt door onze slimme software efficiënt en overzicht beheerd. De activa wordt tot op de cent precies afgeschreven en wij bieden ondersteuning voor verschillende afschrijvingsmethodes.

Nee. Om de kwaliteit van je boekhouding en belastingen te kunnen waarborgen, verzorgen wij zelf de boekingen. Wel kan je bepaalde (memoriaal) mutaties zelf voorstellen, zodat wij dit kunnen controleren en accorderen. Zelf kan je natuurlijk wel alles inzien en controleren. Heb je een vraag over de geboekte gegevens? Je kan direct met ons contact opnemen.

Dat zouden we jammer vinden. Echter zullen we je een backup van je boekhouding geven, zodat je deze gemakkelijk kunt laten inlezen via je nieuwe adviseur. Daardoor hoef je dus niet nog een keer te betalen voor de  verwerking van de administratie die je reeds via ons hebt laten uitvoeren.

Jij levert via de app, website of per mail al je facturen en bonnetjes aan en wij verwerken dit in je boekhouding. Je hoeft dus verder niks te doen. Voordeeladministratie.nl biedt je alle diensten aan die je van een volwaardige boekhouder kan verwachten. Voordeeladministratie.nl is dus geen boekhoudsoftware waarbij je zelf de boekhouding moet regelen.

De jaarcijfers worden door ons opgesteld. Daarnaast verzorgen we de aangiften BTW, VPB en Inkomstenbelasting voor je. Uiteindelijk heb je dus geen omkijken meer naar je boekhouding. Heb je recht op bepaalde belastingvoordelen? Deze worden automatisch door onze ervaren boekhouders toegepast. Hiermee kunnen wij het wel leuker maken voor de ondernemer.

Om je aangifte Inkomstenbelasting te kunnen verzorgen hebben wij aan het begin van je abonnement en vervolgens jaarlijks aanvullende gegevens van je nodig. Deze gegevens worden per e-mail opgevraagd, waarop jij dit digitaal kan aanleveren. Daarnaast vragen we altijd om een Digid Machtiging. Hierdoor kunnen we heel veel persoonlijke informatie dat van belang is voor je aangifte Inkomstenbelasting, downloaden en inzien.

We vragen in het begin om een bankkoppeling met je bank te bevestigen. Alle bekende banken ING, Rabobank en ABN AMRO bieden deze optie. Tevens biedt Bunq deze mogelijkheid ook aan. Naar verwachting zullen de overige banken ook spoedig dit aanbieden. Nadat de koppeling is gerealiseerd stuurt de bank de mutaties per periode door naar jouw account binnen Voordeeladministratie.nl.

Indien een bankkoppeling (nog) niet mogelijk is tussen jouw bank en onze software, dan kan je volstaan met het periodiek opsturen van zogenoemde “MT-940” bankbestanden, zodat wij deze bestanden kunnen inlezen in jouw administratie.

Zodra wij alle financiële mutaties hebben verwerkt van een bepaald jaar, sturen wij je een overzicht van de cijfers. Indien wij mutaties hebben gezien, waarbij wij verdere informatie nodig hebben of waarbij wij ontbrekende facturen hebben geconstateerd, dan zullen wij dit in een overzicht communiceren. Dit doen we geregeld ook via je persoonlijke dashboard. Stel dat we een vraag hebben over een bepaalde bankboeking? Dan kunnen we direct de vraag gekoppeld aan de bankboeking aan je stellen, waardoor je dit direct kan inzien en nagaan.

De jaarcijfers worden pas definitief wanneer wij een akkoord hebben ontvangen en wanneer alle balansposten zijn verwerkt. We letten op derhalve elk balanspost dat van toepassing is. Denk bijvoorbeeld aan de afschrijvingen van inventaris en vervoermiddelen, checken van openstaande posten debiteuren en crediteuren, controleren van vraagposten en kruisposten, etc.

Belasting en advies

Ja, onze adviseurs verzorgen standaard per kwartaal de aangiftes Omzetbelasting voor jouw onderneming. Jaarlijks verzorgen wij de aangifte Inkomstenbelasting en Vennootschapsbelasting. Afhankelijk van je situatie en wensen kunnen we ook de aangiften van je partner of vennoten verzorgen.

Kort gezegd kan je met alle vraagstukken met betrekking tot je onderneming bij Voordeeladministratie.nl terecht. Onze adviseurs hebben expertise in met name financieel en fiscaal vlak, maar zullen je voor zo ver mogelijk ook helpen bij juridische en automatiseringsvraagstukken . Heb je een algemene vraag, dan is dit natuurlijk geheel kosteloos. Is het bedrijfs- of persoonsspecifiek dan gelden de tarieven in de algemene voorwaarden. Je kan hiervoor ook kiezen om adviesuren in te kopen bij je abonnement.

Ja, dat kan. Om je te kunnen voorzien van advies kan je vooraf deze uren alvast meenemen met je abonnement. Doe je dit, dan ben je voorzien van advies door experts voor de ondersteuning van je onderneming, tegen een vast bedrag per maand. Wanneer je de uren gebruikt is aan jou. De ingekochte uren zijn een boekjaar geldig en restitutie is niet mogelijk.

Onze adviseurs beschikken over uitgebreide expertise wat we graag met je willen delen. Zo dienen de adviseurs van Voordeeladministratie.nl permanente educatie te volgen om enerzijds up to date te blijven en anderzijds de kwaliteit in onze diensten te waarborgen.

Vragen over je financiële administratie, belastingaangiften en jaarcijfers worden natuurlijk kosteloos voor je beantwoord. Deze zitten inbegrepen in je abonnement. We doen niet moeilijk over algemene vragen, deze worden tevens kosteloos per mail beantwoord.

Heb je een bedrijfsspecifieke of situatie afhankelijke vraag,  of wil je een persoonlijke afspraak maken met een van onze adviseurs, dan berekenen wij de in de algemene voorwaarden opgenomen tarief aan je door. Je wordt hierover altijd vooraf op de hoogte gesteld. Zo voorkomen we onvoorziene verrassingen achteraf. Onder betaalde diensten voor advies vallen situaties waarbij wij meer informatie nodig hebben over je als persoon of onderneming om een maatwerk en voor jouw situatie passend advies uit te kunnen brengen.

Aanvullende diensten

Ja. Voordeeladministratie.nl werkt met verschillende partijen samen en je kunt jouw software koppelen met Voordeeladministratie.nl . Zo kan je bijvoorbeeld je webshop, kassasysteem, facturatiesoftware, etc. koppelen met je administratie binnen Voordeeladministratie.nl. Op deze manier automatiseer je jouw boekhouding via onze handige koppelingen.

Jazeker. Heb je personeel in dienst of ben je een DGA binnen je eigen onderneming? Voordeeladministratie.nl verzorgt je complete salarisadministratie tegen scherpe tarieven.

Binnen al onze abonnementen wordt de KvK deponering van je B.V. op basis van een beperkte of verkorte jaarrekening verzorgd. Hiervoor hoef je dus niet extra te betalen.

Ja, met onze online facturatie module kan je online factureren vanuit je boekhouding, efficiënter kan het niet! Facturen worden automatisch verwerkt en je kan je facturen elektronisch versturen. Hiervoor betaal je aanvullend een bedrag van  € 15,00 per maand