Support

2-Staps-Verificatie

Wachtwoorden stelen is voor kwaadwillenden makkelijker dan het lijkt. Is je wachtwoord in vreemde handen, dan ben je extra kwetsbaar. 2-staps-verificatie voegt een beveiligingscontrole toe aan de applicatie via een smartphone. Mocht iemand je inloggegevens hebben, dan heeft hij nog steeds geen toegang tot jouw administratie. Hij beschikt namelijk niet over die extra beveiligingscode die een app op je smartphone genereert.

Hoe werkt het?

Door het instellen van 2-staps-verificatie is, naast de huidige gebruikersnaam en wachtwoord, een tweede unieke code vereist. Na het inloggen wordt er gevraagd om een unieke code welke via authenticator wordt gegeneerd. De Google Authenticator is hiervan de meest bekende.

Log via de PC in op www.start.exactonline.nl met je gebruikersnaam en wachtwoord. Scan de QR code met Google Authenticator. OF typ je gebruikersnaam, sleutelcode en klaar. Hierna krijg je elke keer als je wilt inloggen in Exact een cijfer code te zien in de Authenticator app, deze verandert elke 30 seconden.

Bron: Exact