Support

DigiD machtigen Inkomstenbelasting - stappenplan 

DigiDJe bent als ondernemer klant van Voordeeladministratie.nl en wilt dat wij de aangifte Inkomstenbelasting voor je gaan verzorgen. Hiervoor dien je aan ons een machtiging af te geven. Je hoeft dus hiervoor niet je DigiD gegevens af te geven. Er wordt alleen door jou toestemming gegeven voor een specifieke taak en voor een bepaalde tijd. Hieronder volgt een stappenplan om op een juiste manier dit te regelen.

Overzicht stappenplan DigiD machtigen

Stap 1: Ga naar de website van DigiD
Stap 2: Kies voor “Inloggen met DigiD”
Stap 3: Kies “Iemand machtigen”
Stap 4: Selecteer Dienst –> Inkomstenbelasting jaar (2019, 2020 etc.) –> Volgende
Stap 5: Geldigheid machtiging –> een jaar/maximaal/anders –> Bevestig
Stap 6: Download het bestand en stuur het op naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

DigiD machtigen inkomstenbelasting

Hoe werkt de DigiD app?

Je kan met de DigiD app makkelijk inloggen en al je zaken regelen met de Overheid. Je kiest een pincode en hoeft geen wachtwoord te onthouden. Makkelijk, snel en betrouwbaar inloggen. Er kan zelfs een controle worden uitgevoerd voor je ID, zodat je bij nog meer overheidsinstellingen gebruik kan maken van de DigiD app.

Je kan de DigiD app op 2 verschillende manieren gebruiken:

  • Inloggen met je computer
  • Inloggen met je smartphone

Als je geen smartphone hebt, dan kan je nog steeds gebruik maken van het systeem door middel van een sms controle. Je krijgt dan bij het inloggen een sms code op je mobiele telefoon. Hiervoor moet je wel eenmalig je telefoonnummer koppelen aan je DigiD. Ook in gevallen dat de sms controle op een vaste telefoon wilt gebruiken is het mogelijk om er gebruik van te maken. Je wordt automatisch gebeld en de betreffende code wordt via de telefoon ingesproken.